Designing the Future: Our Furniture Legacy

 • 1962

   

  Ίδρυση

  Ο οικονομολόγος Γεώργιος Ντάφης, ανοίγει την πρώτη μονάδα κατασκευής επενδυμένων επίπλων στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας μια συλλογή καναπέδων με εμφανή σκαλισμένα ξύλινα στοιχεία, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής.

 • 1978

   

  To πρώτο εργοστάσιο μεγάλης κλίμακας

  Εγκαινιάζεται  το πρώτο εργοστάσιο, στο ιστορικό βιομηχανικό κέντρο του Πειραιά, με ταυτόχρονη καθετοποίηση της κατασκευής των εσωτερικών ξύλινων σκελετών.

 • 1980

   

  Οι πρώτες καινοτομίες

  Εντάσσονται στη γραμμή παραγωγής τα πολυμορφικά σχέδια καναπέδων. Καινοτομίες πρωτοποριακές  για τα μορφολογικά πρότυπα της εποχής, που δημιούργησε τότε  ο νέος και ταλαντούχος αρχιτέκτονας Δημήτρης Σφυρής.

 • 1985

   

  Επέκταση με δεύτερο εργοστάσιο

  Η εταιρία αναπτύσσεται και εγκαινιάζει το δεύτερο εργοστάσιο της, στα δυτικά προάστεια της Αττικής.

 • 1989

   

  Μετεγκατάσταση σε δύο νέα εκσυγχρονισμένα εργοστάσια

  Η εταιρεία μετεγκαθίσταται σε δύο νέα εκσυγχρονισμένα εργοστάσια στα δυτικά προάστεια της Αττικής, κάτι που της επιτρέπει να αναπτυχθεί σε νέους τομείς της αγοράς  επίπλου.

 • 1995

   

  Στο σταυροδρόμι των αποφάσεων – Επενδύοντας στο μέλλον

  Ο Δημήτρης Ντάφης, γιός του αείμνηστου Γεώργιου Ντάφη, μόλις 23 ετών, αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας. Οι αναμνήσεις, οι εικόνες, η ιστορία της εταιρείας αλλά και το όραμα του για το μέλλον καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία. Η εταιρεία επανατοποθετείται στην αγορά εστιάζοντας αποκλειστικά στο επενδυμένο έπιπλο υψηλών προδιαγραφών. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο διευρύνεται με τη δημιουργία εκλεπτυσμένης συλλογής πολυθρόνας και κρεβατιού. Η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της και χτίζει μία εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα. Ενισχύει τις μακροχρόνιες συνεργασίες με προμηθευτές που μοιράζονται τις αξίες της, διασφαλίζοντας την τήρηση αυστηρών προτύπων ποιότητας. Ενδυναμώνει τις στρατηγικές συνεργασίες με τους σημαντικότερους διανομείς επίπλων στην Ελλάδα με παρουσία και στο διεθνές περιβάλλον.

 • 2000

   

  Είσοδος στο hospitality industry

  Η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο hospitality industry σχεδιάζοντας επενδυμένα έπιπλα για ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια και πολυτελή yacht. Πιστή στη δέσμευση της για υψηλή ποιότητα, συνεργάζεται με κορυφαίους αρχιτέκτονες και interior designers ενισχύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία της.

Designing Tomorrow, Embracing Sustainability

 • 2012

   

  Rebranding – Σχεδιάζοντας το μέλλον

  Εγκαινιάζεται  το πρώτο εργοστάσιο, στο ιστορικό βιομηχανικό κέντρο του Πειραιά, με ταυτόχρονη καθετοποίηση της κατασκευής των εσωτερικών ξύλινων σκελετών.

 • 2014

   

  Οι πρώτες εξαγωγές

  Η dafi-dafi ξεκινάει εξαγωγικές δραστηριότητες φτάνοντας στις ευρωπαϊκές αγορές με την δική της επωνυμία πλέον, με πρώτες χώρες την Κύπρο και την Ιταλία.

 • 2016

   

  Νέο σύγχρονο εργοστάσιο - Στροφή στο eco- friendly

  Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, η dafi-dafi μεταφέρει την παραγωγή της σε ένα νέο, σύγχρονο εργοστάσιο στα δυτικά προάστεια της Αττικής, ενισχύοντας την παραγωγική της δύναμη. Δεσμεύεται αδιαπραγμάτευτα στην υψηλή ποιότητα ενώ προτεραιοποιεί περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές αναζητώντας σύγχρονα φυσικά και eco-friendly υλικά.

 • 2019

   

  Διεθνείς συνεργασίες

  Αναπτύσσονται σημαντικές συνεργασίες στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στην επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Το πάθος μας για μοναδικές δημιουργίες ανατρεπτικών σχεδίων μας οδηγεί στο χτίσιμο μίας νέας ξεχωριστής συνεργασίας με την κορυφαία παγκοσμίως luxury fashion brand RIANNA + NINA, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μας στο Βερολίνο, το Παρίσι και τη Μαρμπέγια.

 • 2022

   

  Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου εργοστασίου

  Επενδύοντας ξανά στο μέλλον, η dafi-dafi εγκαινιάζει το νέο, μεγαλύτερο εργοστάσιο της στον κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής, που αποτελεί την έδρα της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Η επένδυση σε σύγχρονες υποδομές, τεχνολογία και εξοπλισμό ευθυγραμμίζεται με την ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, περιβαλλοντική συνείδηση και τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

 • Σήμερα

   

  Έξι δεκαετίες από το πρώτο έπιπλο που φτιάξαμε συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στην υψηλή ποιότητα.

  Η dafi-dafi δραστηριοποιείται στην αγορά επίπλου της οικίας, του ξενοδοχείου και των επαγγελματικών χώρων δημιουργώντας χώρους αυθεντικούς με απαράμιλλη ποιότητα. Έχει  παρουσία στα κορυφαία καταστήματα επίπλου σε όλη την Ελλάδα και έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με αρχιτέκτονες, interior-designers και επαγγελματίες του hospitality industry. Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, συνεχίζει την εξαγωγική της δραστηριότητα που απλώνεται πλέον σε επτά ξένες αγορές.